Assassins Creed IV Black Flag (+ companion app)

Nu har jeg endelig fået Ubisofts nye spil Assassins Creed IV Black Flag. Jeg fik det sidste fredag, men har først fået gennemført det nu. Jeg ved at det er lidt ringe, men det var på grund af at mit antivirus program, havde sat spillet i karantæne og så nogle problemer med at mit opladerstik var væk. Men nu har jeg fået spillet det og jeg elsker det. Men før jeg går i detaljer, tror jeg det er bedst hvis at jeg lige fortæller lidt om spilserien.

Assassins Creed serien handler om en gammel kamp imellem to hemmelige Broderskaber Assassinerne og Tempelridderne. Ordenerne har eksisteret i flere tusinde år og de er stort set hele tiden i krig mod hinanden. Assassins Creed serien tager så nogle punkter i historien og fortæller dem, i en lidt alternativ version, hvor at alle der er noget på det tidspunkt, enten er en tempelridder eller en assassin (man lærer dog stadig en masse historie ved spillene). Serien fokuserer meget på Stealth Gameplay og parkur, men også kampe hvor at du skal besejre dusinvis af fjender ad gangen. En af de bedste aspekter ved serien er dog historien, som er virkelig fantastisk. Men udover at at du er tilbage i historien, spiller du også enkelte missioner i nutiden, hvor at man har opdaget at minder bevares i ens DNA og overføres til ens efterkommere. Man kan så bruge en maskine kaldet en Animus, til at genopleve sine forfædres minder.
Det er en Animus fra det første spil
Assassins Creed Black Flag foregår i Caribien 1715-1721, i piraternes gyldne alder. Man spiller som Edward Kenway, som er bedstefar til Connor Kenway fra Assassins Creed 3. Edward er en af de mest unikke karakterer i serien. Han er en pirat der tog til Caribien som engelsk kaprer. Han leder efter rigdom i løbet af hele historien og er som regel ligeglad med hvem der kommer i vejen. Hans indblanding i en tempelridder-assassin konflikten er meget anderledes end de andre spils, eftersom at han møder tempelridderne først og han i lang tid konkurrerer mod begge grupper. Han bruger faktisk kun assassin dragten fordi at han synes at den er sej (undtagen i starten). Han bliver først Assassin meget sent i spillet (men han bliver det) og det skaber et meget unikt spil i serien. Historien i spillet er god, den starter rigtigt godt og den sluttet rigtigt godt. Der er dog et tidspunkt midt i spillet, hvor at historien er lidt langtrukket og tidspunkt er nok alt der holder spillet fra at være det bedste i serien. Nutids delen i spillet er dog virkeligt flot lavet og uden nogen fejl. I Black Flag styrer man sig selv i nutiden, det vil sige at det er første person, man taler aldrig og det skal forestille at spilleren er sig selv. I nutiden arbejder spilleren for Abstergo (nutidens tempelriddere). Der er adskillige velkendte ansigter. Men tilbage til piraterne. Edward bliver tidligt i spillet kaptajn på skibet the Jackdaw. Når at man så sejler rundt i Caribien, møder man alle mulige berømte pirater fra den era. Det er folk som Ed Thacht (Black Beard), Benjamin Hornigold og Charles Vane. De har allesammen unikke personligheder og er interessante karakterer.
Gameplayet fokuserer som altid i Assassins Creed på tre dele: Navigation (=parkur og freerunning), Kamp og Stealth. Selv i et piratspil har de lykkedes at putte alle tre elementer ind, jeg var især imponeret hvor meget Stealth der var. Man skal selvfølgelig også sejle rundt og plyndre engelske og spanske skibe, med the Jackdaw. I Black Flag har Ubisoft også lavet en hel masse muligheder for at udforske Caribien. Spillet har en kæmpe map og er fyldt med aktiviteter. Angående aktiviteter har Ubisoft nærmest taget alt det bedste, fra tidligere spil i serien. Der er både brevdue kontrakterne fra Assassins Creed 2 og Brotherhood (som jeg elskede), konvojerne fra Assassins Creed 3 (stærkt forbedret), muligheden for at redde folk op tilføje dem til din besætning (ligesom lærlingene fra Brotherhood og Revelation), jagten efter nøgler til en god rustning ligesom alle Ezio spillene og meget meget meget mere (som i rigtigt meget). Der er også tilføjet ting som Harpunering og dykning efter skatte.

Der er dog et punkt i Game Playet som jeg synes er ret kedeligt. Kenways Flåde. Da jeg havde hørt om dette, troede jeg at det betød at du kunne sejle rundt med en eskorte af skibe eller sætte din flåde til at lave en barrikade. Men det viste sig at være lærlinge missionerne fra de tidligere spil, bare med skibe. Jeg er ret træt af lærlinge missionerne og jeg synes de er kedelige. Der er dog et enkelt aspekt, ved Kenways flåde, som gør at jeg stadig bruger den. Det punkt er Companion appen. Det er en app på din Tablet eller Smartphone som lader dig kontrollere flåden derfra. Så kan du styre flåden, selv når at du ikke spiller eller bare gøre som mig og lade en anden person styre flåden, imens at jeg spiller Black Flag. Companion appen kan også vise dit kort, bruges til at gennemlæse din Database og se på dine skattekort. Jeg synes at Companion appen var en god ide og jeg håber at de laver noget ligende til det næste Assassins Creed spil.

Angående seriens fremtid, så kunne jeg godt tænke mig at fortælle om hvor jeg synes at det næste spil skal foregå. Jeg håber at Ubisoft laver et Assassins Creed spil i England, hvor at både styrer Edward, Haytham og Connor. Jeg ved at det lyder besværligt, men jeg tror at det kunne blive ret godt.

Kun 12 dage til at Hobbitten del to er i biografen. Her er en trailerHer er en mere og en mereHer er den første igen (undskyld jeg glæder mig bare meget).


Kommentarer